Embriotrollaj

Astăzi am avut un flashback către cărţile de colorat ale copilăriei şi către caietele de geografie şi ştiinţele naturii pe care scriam în clasele primare. Ţineam cu stupoare în mână “atlasul” de embriologie al catedrei pe care tocmai cheltuisem însufleţit aproape trei pachete de ţi… Pardon! Treizeci de ron. Mintea mea în gândul ei era blocată pe impresia că ceea ce aveam în fața ochilor era doar pliantul și că atlasul urmează să ne parvină în curând. Probabil dacă ar fi fost corecţi şi ne-ar fi informat că dăm banii pe o carte mai subţire decât revista Mickey Mouse am fi putut să judecăm mai bine înainte să dăm banii.

Din păcate cred că atunci când am auzit cuvântul “atlas” precum şi calculând durata cât a fost în producţie mi-am făcut nişte aşteptări mult prea mari. M-aş fi aşteptat şi la nişte informaţii complementare cursului sau sintetizate din curs, nu doar la nişte poze făcute la microscop cu elementele indicate pe ele. Făceam asta de unul singur în anul I fără să dau niciun ban pentru un examen peste a cărui notă nu se uită nimeni şi care nu contează la nimic. Dar măcar hârtia este de bună calitate şi probabil valorează mai mult decât suma informaţiilor prezentate în cărticică.

Cert este că acest pliant de embriologie nu aduce nimic nou pe masă, nimic inovativ. Mi se părea mult mai provocator să trebuiască să privesc pe microscop lama şi să încerc să o identific decât să învăţ nişte elemente pe de rost de pe nişte poze statice. Cred că banii ar fi fost mai degrabă direcţionaţi către achiziţionarea de echipament nou de laborator, chiar dacă ar fi trebuit implementat un sistem pay-per-view pentru fiecare lamă vizualizată. Măcar am fi rămas cu ceva palpabil, poze se pot găsi şi pe Internet şi încă destule.

Be First to Comment

Leave a Reply