Cine sunt eu?

Bună întrebare… Cine sunt eu? Este o întrebare pe care orice om și-o pune, dar la care puțini sunt în stare să raspundă. Este ușor să îți spui “Eu sunt Ion Popescu!” Dar știi bine că asta e doar o minciună. E doar o mască fadă a identității tale reale. Un acronim pentru ceea ce reprezentăm noi de fapt. Nu are rost să mă arunc în filozofii asupra sinelui și a modului în care fiecare și-l percepe. Mă voi rezuma la a vă arăta ce sunt eu. Eu sunt un OM. Este un concept atât de ușor de integrat într-o propoziție și totuși atât de greu de definit. Bineînțeles, cu toții suntem oameni, cu toții suntem Homo Sapiens. Dar asta este doar o catalogare biologică a entității pe care celulele noastre o conturează. A fi OM înseamnă în primul rând să poți să te privești dimineața în oglindă fără să pleci ochii rușinat. Iar asta este foarte greu în contextul în care trăim acum, în perpetuul declin pe care îl resimțim în noi și în cei din jurul nostru.

Dar într-o societate decadentă, în care moralitatea și bunul simț nu mai înseamnă mare lucru, decât niște norme morale depășite, făcute pentru a fi călcate în picioare, imi place să cred că am păstrat în mine îndeajuns de multă demnitate cât să mă pot uita în proprii ochi și să îmi spun că sunt pregătit pentru o nouă zi. O zi în care voi fi mai bun, o zi în care mă voi ridica deasupra dezagregării sociale. Iar cum în ziua de astăzi nonvalorile sunt valori, nu voi căuta recunoaștere din partea cuiva. Dacă la sfârșitul zilei oglinda nu se crapă de rușine înseamnă că au mai trecut 24 de ore în care eu am reușit să fiu OM.

3 Comments

 1. George said:

  Tot ce ai scris este foarte adevarat…mereu miam pus intrebarea ,,cine sunt eu” ca om si ca gandire in sub-constient in interiorul meu,dar ma chinuiam sa gasesc un raspun…dar nu gaseam,iar Dumneavoastra ati gasit un fel de,definitie la care am ramas fara cuvinte! Felicitari!

  November 17, 2012
  Reply
 2. Alin Olaru said:

  Mulțumesc frumos pentru aprecieri, dar nu este nimic altceva decât o mărturie a ceea ce consider a fi o măsură a umanității ce a mai rămas în mine.

  November 17, 2012
  Reply

Leave a Reply