Embriotrollaj

Astăzi am avut un flashback către cărÅ£ile de colorat ale copilăriei ÅŸi către caietele de geografie ÅŸi ÅŸtiinÅ£ele naturii pe care scriam în clasele primare. Å¢ineam cu stupoare în mână “atlasul” de embriologie al catedrei pe care tocmai cheltuisem însufleÅ£it aproape trei pachete de Å£i… Pardon! Treizeci de ron. Mintea mea în gândul ei era blocată pe impresia că ceea ce aveam în faÈ›a ochilor era doar pliantul È™i că atlasul urmează să ne parvină în curând. Probabil dacă ar fi fost corecÅ£i ÅŸi ne-ar fi informat că dăm banii pe o carte mai subÅ£ire decât revista Mickey Mouse am fi putut să judecăm mai bine înainte să dăm banii.

Din păcate cred că atunci când am auzit cuvântul “atlas” precum ÅŸi calculând durata cât a fost în producÅ£ie mi-am făcut niÅŸte aÅŸteptări mult prea mari. M-aÅŸ fi aÅŸteptat ÅŸi la niÅŸte informaÅ£ii complementare cursului sau sintetizate din curs, nu doar la niÅŸte poze făcute la microscop cu elementele indicate pe ele. Făceam asta de unul singur în anul I fără să dau niciun ban pentru un examen peste a cărui notă nu se uită nimeni ÅŸi care nu contează la nimic. Dar măcar hârtia este de bună calitate ÅŸi probabil valorează mai mult decât suma informaÅ£iilor prezentate în cărticică.

Cert este că acest pliant de embriologie nu aduce nimic nou pe masă, nimic inovativ. Mi se părea mult mai provocator să trebuiască să privesc pe microscop lama şi să încerc să o identific decât să învăţ nişte elemente pe de rost de pe nişte poze statice. Cred că banii ar fi fost mai degrabă direcţionaţi către achiziţionarea de echipament nou de laborator, chiar dacă ar fi trebuit implementat un sistem pay-per-view pentru fiecare lamă vizualizată. Măcar am fi rămas cu ceva palpabil, poze se pot găsi şi pe Internet şi încă destule.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *