Alegeri

Ne trăim viaţa într-un ritm alert. Am devenit sclavii tehnologiei şi a lucrurilor care fac lucrurile în locul nostru. Ne-am pierdut spiritul practic, ne-am pierdut puterea de a simţi, de a iubi, am pierdut tot ceea ce ne făcea oameni. Ne grăbim să creştem, să ne maturizăm, pierdem din vedere tot ceea ce este mai important şi ce ne desparte de nişte maşinării reci, automate şi fără simţire. Şi ajungem la un anumit punct în care stăm singuri în faţa unei oglinzi şi încercăm să căutăm un vinovat pentru goliciunea existenţei noastre şi pentru insuccesele pe care le trăim.

Cand drumul vieţii este presărat cu cotituri şi răscruci, nu este nimeni care să ne tragă de mână. În final suntem singuri în faţa propriei conştiinţe. Calea pe care apucăm este cea pe care noi o alegem, noroiul şi cu pietrele în care ne afundăm piciorul şi care ne rănesc gleznele sunt doar acolo. Nu ni le-a pus nimeni în cale, nu ne-a împins nimeni înainte, voinţa noastră este cea care ne-a ghidat pe căi bătute şi obositoare.

Răzbatem printre crengi despuiate de frunze, ne împiedicăm ÅŸi ne împleticim ÅŸi cădem îngenunchiaÅ£i în mâzgă. Ne împreunăm mâinile îngreunate de noroi uscat în dreptul ochilor ÅŸi vărsăm lacrimi. Lacrimi calde de suferinţă ÅŸi durere. Åži înjurăm, ÅŸi urlăm în golul pădurii pustii ÅŸi încercăm să găsim un vinovat pentru mizeria în care am decăzut. Åži încercăm să ne convingem singuri că trebuie să existe un Å£ap ispăşitor. Dar acela este unul singur. Noi înÅŸine suntem singurii vinovaÅ£i pentru alegerile pe care le facem. Noi ÅŸi doar noi ne dirijăm destinul ÅŸi ne afundăm în păduri întunecate ÅŸi necunoscute, doar pentru a ne trezi înecaÅ£i într-o neagră mâzgă a disperării…

Alegerile noastre ne aparţin. Destinul nostru se află în mâinile proprii. Noi suntem singurii vinovaţi de eşecurile noastre şi singurii căruia trebuie să mulţumim pentru scurtele, dar preţioasele momente de bucurie. Puterea de decizie este a noastră şi ne separă de nişte reci maşinării supuse unui imens sistem de pierdere a individualităţii.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *