Embriotrollaj

Astăzi am avut un flashback către cărțile de colorat ale copilăriei și către caietele de geografie și științele naturii pe care scriam în clasele primare. Å¢ineam cu stupoare în mână “atlasul” de embriologie al catedrei pe care tocmai cheltuisem însuflețit aproape trei pachete de ți… Pardon! Treizeci de ron. Mintea mea în gândul ei era blocată pe impresia că ceea ce aveam în fața ochilor era doar pliantul și că atlasul urmează să ne parvină în curând. Probabil dacă ar fi fost corecți și ne-ar fi informat că dăm banii pe o carte mai subțire decât revista Mickey Mouse am fi putut să judecăm mai bine înainte să dăm banii.

Din păcate cred că atunci când am auzit cuvântul “atlas” precum și calculând durata cât a fost în producție mi-am făcut niște așteptări mult prea mari. M-aș fi așteptat și la niște informații complementare cursului sau sintetizate din curs, nu doar la niște poze făcute la microscop cu elementele indicate pe ele. Făceam asta de unul singur în anul I fără să dau niciun ban pentru un examen peste a cărui notă nu se uită nimeni și care nu contează la nimic. Dar măcar hârtia este de bună calitate și probabil valorează mai mult decât suma informațiilor prezentate în cărticică.

Cert este că acest pliant de embriologie nu aduce nimic nou pe masă, nimic inovativ. Mi se părea mult mai provocator să trebuiască să privesc pe microscop lama și să încerc să o identific decât să învăț niște elemente pe de rost de pe niște poze statice. Cred că banii ar fi fost mai degrabă direcționați către achiziționarea de echipament nou de laborator, chiar dacă ar fi trebuit implementat un sistem pay-per-view pentru fiecare lamă vizualizată. Măcar am fi rămas cu ceva palpabil, poze se pot găsi și pe Internet și încă destule.

Be First to Comment

Leave a Reply