Optimism

Este foarte ușor să mă eschivez de la a spune ceva concret. Este foarte ușor să las muzica să vorbească pentru mine și să mă ascund în spatele unui aparent blocaj artistic. De aceea o și fac de multe ori, pentru că simt că de foarte multe ori nu îmi pot exprima cu adevărat trăirile decât identificându-le cu un anumit puseu artistic aparținând celor care au știut mai bine să dea glas măcinărilor lăuntrice.

Dar în cele din urmă, revin tot la a încerca să le descătușez din lagărul tăcerii. Nu am fost niciodată genul de persoană care să se interiorizeze la nesfârșit, dar nu am fost nici genul de persoană care să își etaleze frustrările, neîncrederile, scepticismul nativ pentru privirea invazivă a tuturor. Îmi calculez prelung gândurile pe care aleg să le transform în cuvinte, fraze, propoziții, idei. Sunt de părere că în viață există un echilibru în toate, inclusiv în granița pe care ne-o stabilim între tăcere și expresie.

Și totuși nu pot să nu împărtășesc faptul că astăzi sunt optimist. Îmi derulez viitorul apropiat prin fața ochilor și mă simt animat de speranță într-o viață mai bună, mai liniștită, speranță pentru străbaterea unor noi culmi. Mă simt mai sigur pe mine, mai animat de perspectivele ce mi se oferă, mai convins de faptul că acest an care abia ce s-a așternut peste cel vechi va fi unul bun.

Fie că voi avea ocazia într-un final să sorb din vinul de o seamă cu mine din sticla ce adună praf pe raft așteptându-mă să îmi iau licența, fie că voi trece cu succes într-un nou an de studii preclinice, fie că pur și simplu îmi voi duce la bun sfârșit cu consecvență schimbările de direcție existențială pe care mi le-am propus, fie toate cele de mai sus, simt furnicături în fiecare milimetru al pielii mele într-o încordată, dar optimistă expectativă a perioadei ce va veni.

Deși sunt conștient că realitatea poate întotdeauna să îmi răstoarne teoriile, să se întoarcă împotriva mea și să îmi împotmolească planurile în catranul imprevizibilului, prefer să plasez acest gând într-un plan secundar și să îmi canalizez energia către a îmi realiza scopurile și de a ieși într-un final din cercul vicios al lipsei de perspective și speranțe.

Be First to Comment

Leave a Reply