PEPSI!

Noaptea s-a lăsat în jurul meu fără ca măcar să îi dau atenție. Ceasul vechi cu cadran mare, singurul din casă care mai știe a ticăi cadențat scurgerea implacabilă a timpului a murit de mult. Poate că bateriile sunt moarte, poate că timpul doar s-a decis să nu mai curgă în seara asta, dar ce știu sigur este că simt milioanele de secunde trecute în neființă ajungându-mă din urmă, trăgându-mă de tricou și amintindu-mi că am mai făcut asta de mult prea multe ori pana acum. O cutie de Red Bull zăcând mătrășită în coșul de gunoi, o scrumieră plină până la refuz cu mucuri obosite și un maldăr de foi aruncate peste tot în jurul meu… Sunt în sesiune!

Ochii îmi fug în mișcări repetitive peste rânduri scrise mic, printre abrevieri cu totul noi, peste noțiuni specifice unui nou ciclu. Printre fosfolipide și proteine membranare se strecoară câte un gând răzleț, rătăcit printre tehnicalități biologice, precum un fir de iarbă prin zăpada iernii, o privire scurtă dincolo de fereastra aburită a termenilor științifici, o rază de lumină într-o încăpere luminată difuz de o amărâtă lampă de birou. Și subit am realizat că am mai fost pe aici. Am realizat că am acumulat experiența a 14 sesiuni la viața mea, unele mai reușite, altele omorâte din fașă, dar fără îndoială capitole în romanul vieții mele de student. Mă gândesc la cei din jurul meu, prieteni, colegi, abia obișnuiți cu șocul stress-ului primei sesiuni de restanțe, iar eu, refuzând a schița orice urmă de teamă, mă afund în studiu. Probabil pentru prima oară în viață îmi petrec perioada sesiunii de restanțe învățând cu adevărat, chinuindu-mă realmente să promovez examenele ratate. Este ceva cât se poate de nou, dar cât se poate de plăcut, iar senzația de ușurare atunci când realizezi că materia este de fapt ușoară și plăcută dacă doar faci efortul de a o citi și a o înțelege este incomparabilă.

Zâmbind satisfăcut către foaia galbenă cu subiecte rezolvate alung gândurile răzlețe și mă canalizez. În fundal cântă în surdină Edith Piaf, Nat King Cole, Dean Martin și alte nume capabile a îmi induce starea de calm necesară pentru a mă concentra asupra foiței interne a bistratului lipidic. Fosfatidiletanolamine, fosfatidilserine, fosfatidilinozitol, aș bea un Pepsi rece la cutie.

Be First to Comment

Leave a Reply