Alegeri

Ne trăim viața într-un ritm alert. Am devenit sclavii tehnologiei și a lucrurilor care fac lucrurile în locul nostru. Ne-am pierdut spiritul practic, ne-am pierdut puterea de a simți, de a iubi, am pierdut tot ceea ce ne făcea oameni. Ne grăbim să creștem, să ne maturizăm, pierdem din vedere tot ceea ce este mai important și ce ne desparte de niște mașinării reci, automate și fără simțire. Și ajungem la un anumit punct în care stăm singuri în fața unei oglinzi și încercăm să căutăm un vinovat pentru goliciunea existenței noastre și pentru insuccesele pe care le trăim.

Cand drumul vieții este presărat cu cotituri și răscruci, nu este nimeni care să ne tragă de mână. În final suntem singuri în fața propriei conștiințe. Calea pe care apucăm este cea pe care noi o alegem, noroiul și cu pietrele în care ne afundăm piciorul și care ne rănesc gleznele sunt doar acolo. Nu ni le-a pus nimeni în cale, nu ne-a împins nimeni înainte, voința noastră este cea care ne-a ghidat pe căi bătute și obositoare.

Răzbatem printre crengi despuiate de frunze, ne împiedicăm și ne împleticim și cădem îngenunchiați în mâzgă. Ne împreunăm mâinile îngreunate de noroi uscat în dreptul ochilor și vărsăm lacrimi. Lacrimi calde de suferință și durere. Și înjurăm, și urlăm în golul pădurii pustii și încercăm să găsim un vinovat pentru mizeria în care am decăzut. Și încercăm să ne convingem singuri că trebuie să existe un țap ispășitor. Dar acela este unul singur. Noi înșine suntem singurii vinovați pentru alegerile pe care le facem. Noi și doar noi ne dirijăm destinul și ne afundăm în păduri întunecate și necunoscute, doar pentru a ne trezi înecați într-o neagră mâzgă a disperării…

Alegerile noastre ne aparțin. Destinul nostru se află în mâinile proprii. Noi suntem singurii vinovați de eșecurile noastre și singurii căruia trebuie să mulțumim pentru scurtele, dar prețioasele momente de bucurie. Puterea de decizie este a noastră și ne separă de niște reci mașinării supuse unui imens sistem de pierdere a individualității.

Be First to Comment

Leave a Reply